Výběr set top boxu - 2 tunery, nahrávání .TS na USB flash disk

Výběr set top boxu - 2 tunery, nahrávání .TS na USB flash disk

Vložil: Ivan O. | 01. 04. 2018 | 19:55

Dobrý den,
již 3 dny pronikám do tajů nového digitálního vysílání a jsem z toho čím dál větší ÚB :-)
1. Hledám vhodnou náhradu za stávající set top box, který by dovedl nahrávat nezávisle na sledovaném programu jiný program, a to i v rámci různých sítí (tedy asi se 2 tunery), nahrané soubory aby ukládal v .TS souborech (nebo v jiném vhodném formátu přehratelném na počítači). Tady jsem nalezl zmínku o TeleSystem TS6820, ale nepodařilo se mi zjistit (ani v návodu k obsluze, který jsem na netu našel) formát nahraného souboru. Existuje na trhu více přístrojů splňujících mé požadavky? Na Heuréce ani na webech významnějších elektro e-shopů není bohužel k dispozici nějaký vhodný filtr, kde bych si požadované vlastnosti nastavil a ono mi to vyhledalo.
2. Někde jsem četl, že nynější STB mají 2 zvukové normy, většinou pevně nastavitelné, nepřepínatelné. S určitými TV funguje jedna norma, s jinými zase ta druhá. Bylo zde uvedeno doporučení kupovat STB přes internet, aby v případě nefunkčnosti zvuku bylo možné STB v zákonné lhůtě vrátit.
3. Nyní se hovoří o tzn. přechodové síti 11 a 12 (13 je pro nás zatím tabu). Tyto sítě lze dle vysílače naladit na nějakém kanále - bude tento kanál časem změněn? Dle názvu "přechodová" soudím, že pak dojde k nějaké "konečné", "finální" síti. Kdysi jsem někde viděl tabulku, kde u některých vysílačů byly finální kanály rozdílné od těch přechodových. Tuto informaci nyní nemůžu nikde najít. Jde mi o to, že rodiče mají v anténním systému (2 antény) zesilovač a rozbočovač (do 3 místností) ještě z dob analogového vysílání a zesilovač a rozbočovače byly dodány přesně na konkrétní kanály (tuším že 43, 52, 60). Po první digitalizaci jsou rozvody OK, vše pracuje jak má, ale mám obavy, zda toto bude fungovat i po této digitalizaci, když by kanály měly být změněny (naše konkrétní podmínky - Liberec, vysílač Ještěd).

Děkuji za jakékoliv rady, jak jsem psal v úvodu, jsem z toho volako viacej zmetený.
Hezké svátky

RE: Výběr set top boxu - 2 tunery, nahrávání .TS na USB flash disk

Vložil: Josef | 01. 04. 2018 | 20:35

Dobrý den,
1) vím pouze o Vámi uváděném přístroji TeleSystem TS6820. Uvedený set-top-box nahrává do TS souborů. Tzn. transportní stream, který lze bez problémů zpracovat v PC. Soubory jsou rozdělené po 4 GB. O jiných dvoutunerových set-top-boxech aktuálně nevím.

2) Zde bohužel nevím jaké normy přesně myslíte. Pokud máte novější TV, set-top-box připojíte přes HDMI a je to bez problémů... Pokud máte starší TV, tak budete muset připojit přes SCART a tam by také neměl být problém. Každopádně doporučuji kupovat přes internet.

3) Aktuální kanály (přechodové) naleznete na stránce termíny spuštění. Jak píšete jedná se přechodové sítě a většina kanálů se bude doopravdy ještě měnit. Nejméně se to dotkne přechodové sítě 11, kde by měly zůstat kanály téměř zachovány (pouze několik výjimek). Úplně celý přesný rozpis definitivních kanálů všech sítí však zatím není bohužel známý.

RE: Výběr set top boxu - 2 tunery, nahrávání .TS na USB flash disk

Vložil: Ivan O. | 01. 04. 2018 | 21:05

Dobrý večer,
děkuji za rychlou odpověď.
1)překvapil mě relativně nízký počet obchodů, které TeleSystem TS6820 nabízí, a to ještě obchody méně známé. Pokud ale nahrává do ts souborů, tak to bude dobře.
2)Jednalo se o nějakou zvukovou normu (či kodek?) - 2 typy; některé přístroje měly jednu normu, jiné zase tu druhou a pokud se člověk koupí nestrefil, tak v připojené televizi nešel zvuk.
3)Právě toho se bojím, aby rodičům nepředělali anténní systém a za rok, rok a půl do toho mohli jít znovu, když už budou známy definitivní kanály.

Ještě jednou děkuji za Váš čas a za Vaše seriozní informace.

Není odpověď jasná nebo máte doplňující dotazy?
Často kladené dotazy nebo Otázky a odpovědi
Sdílet na Facebook.com
Poslední aktualizace: 2. 4. 2021 9:50:42
© 2004 - 2024 Ing. Josef Vrba | Kontaktní údaje