TV ŠLÁGR, TV BARANDOV, PRIMA LOVE a PRIMA MAX

TV ŠLÁGR, TV BARANDOV, PRIMA LOVE a PRIMA MAX

Vložil: Roman Müller | 03. 01. 2019 | 20:01

Dobrý den prosím o radu. Jsem předseda SVJ v Litovli a máme společnou anténu. Množí se dotazy ohledně TV ŠLÁGR, TV BARANDOV, PRIMA LOVE a PRIMA MAX. Tyto programy přes den fungují, ale k večeru začnou kostičkovat nebo se úplně ztratí signál. Já mám doma dvě TV – jednu s DVB T2 a jednu bez DVB T2. Na té DVB T2 to funguje a na té druhé to dělá přesně, jak jsem popsal výše. Prosím o radu, abych to mohl vysvětlit obyvatelům paneláku.
Moc děkuji Roman Müller, předseda SVJ Novosady 450, 451 a 452 v Litovli.

RE: TV ŠLÁGR, TV BARANDOV, PRIMA LOVE a PRIMA MAX

Vložil: Josef | 03. 01. 2019 | 20:11

Dobrý den,
problém je to naprosto jasný. Popsal jste to velmi dobře.

1) DVB-T2 vysílá na relativně nízkém kanálu (cca 20-30 kanál). Tyto kanály se obvykle velmi dobře šíří a proto DVB-T2 vám hraje parádně. Uvedené programy jsou v přechodové síti 12 DVB-T2 společně i s klasickou novou a primou.

2) V DVB-T vysílají uvedené kanály v multiplexu 3. Klasická nova a prima vysílají v multiplexu 2. Multiplex 3 má obvykle vyšší čísla kanálu (obvykle kolem 50. kanálu) a bývají hůře dostupné. Navíc je multiplex 3 nastaven tak, že vyžaduje "o trochu" lepší signál než ostatní DVB-T multiplexy. To, že signál přes den jde a v noci nejde je většinou způsobeno inverzí, mlhou a podobně. Přeci jen v noci se šíří signál trošku jinak než přes den (vzpomeňte si na rádio a příjem na středních a dlouhých vlnách).

Řešení je opět jednoduché. Anténu vám instalovala odborná firma (alespoň doufám). Velmi pravděpodobně máte na střeše osazený programovatelný zesilovač. Pozvěte firmu, ať proměří signál a upraví nastavení zesilovače požadovaným způsobem... Teoreticky je možné, že bude potřeba na multiplex 3 použít jinou citlivější anténu.

Není odpověď jasná nebo máte doplňující dotazy?
Často kladené dotazy nebo Otázky a odpovědi
Sdílet na Facebook.com
Poslední aktualizace: 2. 4. 2021 9:50:42
© 2004 - 2024 Ing. Josef Vrba | Kontaktní údaje