DVBT2 a příjem v HD kvalitě

DVBT2 a příjem v HD kvalitě

Vložil: Miroslav Knap | 23. 01. 2019 | 14:05

Dobrý den, nedaří se mi přijímat na pozemní anténu programy v HD kvalitě. Pouze myslím ČT1. Předpokládám, že DVBT2 je krok vpřed a budu moci přijímat téměř všechny standardní programy (NOVA , Prima, Barandov, ČT,...) Kde dělám chybu?
Předem děkuji za odpověď M. Knap Trutnov

RE: DVBT2 a příjem v HD kvalitě

Vložil: Josef | 27. 01. 2019 | 21:20

Dobrý den,
to co píšete je častá mýlka a je to často způsobeno i médii. DVB-T2 přináší lepší využití rádiového spektra. Což znamená, že se do 1 multiplexu vejde více dat a zároveň se používají novější technologie pro práci obrazem a zvukem (obraz a zvuk potřebují méně datového toku pro zachování stejné kvality jako v DVB-T). To je vše co DVB-T2 přináší. Nic víc nic míň.

Jakou kvalitou budou v DVB-T2 vysílané programy je čistě a pouze na televizních stanicích. Česká televize jasně deklarovala že v HD vysílat bude a činí tak. Ostatní komerční televize nejspíš budou vysílat pouze v SD (je to levnější).

Lze to srovnat se silnicí... Před vaším barákem udělají novou 4-proudou silnici... Zaplatíte okamžitě za nové auto, protože máte možnost ho plně využít? Nebo budete dále jezdit stejným autem jako po polní cestě, která tam byla dříve? Stejně je to s HD vysíláním. Něco to stojí a televizní stanice nemají motivaci si připlácet.

Tzn. pokud vám to vadí, "křičte" na vysilatele. V tomto případě je v tom stát nevinně.

Není odpověď jasná nebo máte doplňující dotazy?
Často kladené dotazy nebo Otázky a odpovědi
Sdílet na Facebook.com
Poslední aktualizace: 2. 4. 2021 9:50:42
© 2004 - 2024 Ing. Josef Vrba | Kontaktní údaje