DVBT2 a připojení na stávající STA v panelovém domě

DVBT2 a připojení na stávající STA v panelovém domě

Vložil: Josef Vochodský | 31. 10. 2019 | 14:11

Dobrý den,
žiji v bytovém domě o 105 jednotkách v Praze-Modřanech, který má společnou televizní anténu (STA) včetně rozvodů do jednotlivých bytových jednotek.
Předseda Společenství vlastníků jednotek (SVJ) tvrdí, že na stávající STA není možné převaděč na DVBT2 nainstalovat, a i kdyby to šlo, že je extrémně drahý (údajně Kč 250 tisíc). Kde je pravda? Zdá se, že "pan domácí" chce peníze ze společného fondu takto "uspořit" na své odměny. Argumentuje mj. také tím, že TV vysílání sleduje z domu pouhých 25% vlastníků(sic!!). Děkuji

RE: DVBT2 a připojení na stávající STA v panelovém domě

Vložil: Josef Vochodský | 31. 10. 2019 | 14:13

Můžete to zveřejnit v co nejširším okruhu - takovýchto vykuků bude určitě hodně.

RE: DVBT2 a připojení na stávající STA v panelovém domě

Vložil: Josef | 04. 11. 2019 | 07:00

Dobrý den,
nemám rád osočování, že hned někdo něco krade, když tomu evidentně vůbec nerozumíte a ptáte se... S odměnamy to také není tak jednoduché jak si myslíte. Sám jsem totiž členem výboru SVJ.

Pokud už nyní přijímate DVB-T, tak úprava rozvodů, aby propustili i DVB-T2 je cca 5-30 tisíc. Převaděč (jestli chápu dobře, abyste nemusel kupovat set top box) může doopravdy vyjít na 250 tisíc. A je to absolutní blbost ho pořizovat.

RE: DVBT2 a připojení na stávající STA v panelovém domě

Vložil: Josef Vochodský | 04. 11. 2019 | 12:32

Pane Josefe tak prr,
připadá mi, jestli skutečně nejste z té naší "partičky"?
TADY NIKDO NIKDE NIKOHO NEOSOČUJE, že krade - odměny členům SVJ jsou legální, jen je možné je NA ÚKOR modernizace domu z fondu oprav "PŘÍJEMNĚ NAVÝŠIT". SHROMÁŽDĚNÍ VLASTNÍKŮ to pak jen už odklepne.
I kdyby ten náklad byl tak vysoký (250 tis. Kč), tak při počtu 105 jednotek by to vyšlo na cca Kč 2.500,- (včetně možné provize od instalující firmy) na jednu - set top box pro 1 BTV cca Kč 700,-! Zažili jsme tady i případ, kdy - podle vyjádření technika příslušné firmy - za "TICHÝ" souhlas s instalací rozvodů kabelovky a internetu měli někteří členové SVJ dostat služby ZDARMA! Určitě budou mít doma zaplacené faktury?
PROČ BY MĚLA BÝT MODERNIZACE STV BLBOST, když to tak v jiných panelácích mají?
Jo a mimo jiné: výraz "s odměnamy" se píše s měkkým i a "úprava rozvodů, aby propustili" zase naopak s tvrdým y! Vidím, že patříte k elitě Vašeho V SVJ.

Není odpověď jasná nebo máte doplňující dotazy?
Často kladené dotazy nebo Otázky a odpovědi
Sdílet na Facebook.com
Poslední aktualizace: 2. 4. 2021 9:50:42
© 2004 - 2024 Ing. Josef Vrba | Kontaktní údaje